Snel afvallen als doel? Probeer dit!

Snel afvallen in apeldoorn

Wil je graag snel afvallen? Het is belangrijk om te weten dat gezondheid altijd voorop staat. In deze blog delen wij enkele tips om op een gezonde manier gewicht te verliezen. Lees verder om te ontdekken hoe je jouw afslankdoelen kunt bereiken!

Vermijd alle crashdiëten!

Crashdiëten zijn niet gezond voor de lange termijn. Ze beloven snelle resultaten, maar hebben negatieve effecten zoals haarverlies en verlies van spier- en vochtmassa. Bij een crashdieet consumeer je meestal slechts 500 tot 800 kilocalorieën per dag. Hoewel je in eerste instantie gewicht verliest, heeft dit ook nadelige gevolgen voor je lichaam omdat het te weinig energie binnenkrijgt.

Eet minder kilocalorieën dan je nodig hebt

Elk dieet zegt dat het ‘speciaal’ is, maar het draait altijd om één ding: eet minder calorieën dan je verbruikt. Als je aankomt, eet en drink je nog te veel calorieën voor jouw situatie. Het kan ook zijn dat je de hele week niet actief bent geweest, maar wel hetzelfde hebt gegeten. Als je minder actief bent, moet je jouw voeding aanpassen!

Zoek steun in je omgeving

Afvallen kan soms moeilijk zijn, dus zoek steun bij vrienden of familie. Samen kun je elkaar motiveren en verantwoordelijk houden. Elkaar stimuleren om meer te bewegen of beter te eten helpt altijd. Wij helpen onze leden bijvoorbeeld door hen te mentaal te steunen. Die ‘stok achter de deur’ wat onze leden altijd zeggen.

Gezond eten heeft niets te maken met snel afvallen

Zelfs gezonde veganisten kunnen te zwaar zijn. Noten en oliën bevatten veel calorieën. Een boterham zonder beleg heeft 70 kcal, terwijl een eetlepel olie 110 kcal bevat. Het eten van fruit en groenten betekent niet automatisch dat je gewicht verliest. Let goed op je calorie-inname. Weeg of meet je voedsel wel eens? Als je niet weet wat je eet, weet je ook niet waar het probleem ligt.

Beweging is belangrijker dan sporten

Nee, je leest het goed. Sporten is belangrijk voor je gezondheid. Het versterkt je spieren, verbetert je botten en zorgt voor meer fitheid. Maar het is een korte periode van intensieve inspanning. Beweging heeft echter een grote invloed op gewichtsverlies. Door te bewegen werk je aan je gezondheid, maar het dagelijks behalen van 7.000 tot 10.000 stappen kan je ook helpen om je afvaldoel te bereiken! Je verbrandt meer calorieën en voelt je ook beter door meer beweging. En wanneer je je goed voelt, heeft dit ook invloed op je eetgewoonten. Het is een lichamelijke en mentale reactie op beweging!

Sporten helpt je wel met betere eetkeuzes!

Een personal trainer die zegt dat sporten niet belangrijk is? Vreemd, toch? Bij ons combineren we personal training met meer beweging en gerichte voedingsbegeleiding. Deze combinatie van alle drie werkt het beste voor jouw afvaldoelen. Door fitter te worden, maak je ook betere eetkeuzes.

Bovendien helpt sporten je ook om lastige situaties te herkennen. Het vergt energie en inspanning om je fysieke grenzen te verleggen. Als je dit regelmatig doet, kun je gemakkelijker zeggen: “Ik laat deze donut staan!” Het is tijd om ook te gaan sporten!

Wat maakt jou gelukkig?

Om gezonde veranderingen in je leefstijl vol te kunnen houden, is het belangrijk dat je gelukkig bent. Vraag jezelf daarom af: ‘Wat maakt mij gelukkig?‘. Vind je je werk nog leuk? Voel je je nog goed in je relatie? Als je beide vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, wordt het gemakkelijker om aan leefstijlveranderingen te werken. Dit betekent niet dat er geen andere factoren kunnen zijn die invloed hebben op je leefstijl.

Afvallen is lastiger dan je denkt! Laat ons je helpen.

Snel en verantwoord afvallen is moeilijk. Je hebt die stok achter de deur nodig om blijvende resultaten te boeken. Bij ons starten veel leden, omdat ze inzien dat wij meer doen dan sportlesjes geven. Wij helpen ze met doelgericht coachgesprekken. Wil jij eens weten wat wij kunnen doen? Meld je vrijblijvend aan voor meer informatie!

  • Mijn gegevens:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments (1)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.