Gember shots: de nieuw hype?

gember shots

De oude hypes zijn nog niet eens koud geworden of er worden alweer nieuwe hypes bedacht om gezonder te kunnen leven. Niet adviezen om regelmatig te sporten, bewegen, goed te slapen, veel te ontspannen of vaste structuren met voeding. Nee, dat niet. Wel gember shots die ons leven op de kop moeten gooien! Is zo’n shot wel goed voor ons? Baat het niet, schaadt het niet? Hieronder nemen wij je mee in wat onderzoeken:

Gember shots voor je gezondheid?

Gezondheid is een moeilijk begrip. Zoveel onderdelen spelen mee dat bepaalt of iets gezond is of niet. Een voorbeeld is wanneer iemand niet sport en besluit om groente smoothies te drinken. Na een aantal dagen besluit diegene te sporten. De groente smoothies blijven in het dagelijks patroon. Ineens leidt het tot meer energie en fitheid. De groente smoothies moeten dus werken!

Nee, zo makkelijk kun je die conclusie niet trekken. Sporten speelt hierbij ook een belangrijke rol. Daarom is het zo lastig om te bepalen of iets gezond is of niet. Normaal past iedereen alles tegelijkertijd aan: niet meer roken, meer sporten, meer wandelen, meer fietsen, beter eten, enzovoorts.

Nu je dat weet is het belangrijk om wat onderzoeken na te lopen.

Om te beginnen met een onderzoek waarin zij 109 onderzoeken hebben samengevoegd tot één groot onderzoek met gember shots. Daarvan had maar 39,4% van de onderzoeken een fatsoenlijke kwaliteit. Dat is niet hoog.

Zo wordt gember ook wel genoemd als licht anti-emetica. Dat zijn geneesmiddelen die werken tegen braken en/of misselijkheid. Het lijkt een grijs gebied te zijn, omdat er niet bij alle grote onderzoeken een positief effect wordt gevonden tegen braken en/of misselijkheid.

Daarbij hebben ze een aantal onderwerpen onderzocht met gember shots:

Hierbij moet je rekening houden dat ‘pijn’ een lastig onderwerp is. Daar wordt nog steeds veel onderzoek naar gedaan om het te leren begrijpen. Ook lees je hier de reactie van het Voedingscentrum over gember shots.

Laat je verder niet misleiden door valse claims bij gember shots. Zo geven ze in dit groot onderzoek aan dat gember shots werken om af te vallen. Je hebt veel meer en betere onderzoeken die bewijzen dat ‘kilocalorieën in’ en ‘kilocalorieën uit’ bepalen of je afvalt. Niet gember shots.

Moet je gember shots nemen voor je gezondheid?

Je raadt het antwoord al: “nee”.

Als je gember shots lekker vindt, dan moet je het blijven doen. Neem het niet voor je gezondheid, want daar is nog te weinig bekend over. Een gember shot kost gemiddeld €2,50 per stuk. Dat betekent €75,- per maand.

Weet je wat een goedkopere manier is om je bloeddruk te verlagen en je gezondheid te verbeteren?

Regelmatig bewegen en sporten!

Zelfs kun je met een €75,- besparing per maand bijna een personal trainer inhuren om je te helpen met je doelen.

Hoe gaaf is dat?

Je weet ons te vinden.

Geïnteresseerd in professionele begeleiding?

Wil je echt geholpen worden met jouw gezondheidsdoelen? Twijfel niet langer. Maak via het onderstaande formulier vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

  • Mijn gegevens:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Comments (1)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.