afvallen door wandelen

Kun je afvallen door wandelen? Wat lijkt ons dat heerlijk! Alleen maar wandelen om vervolgens je afvaldoel te halen. Helaas werkt het niet zo simpel, maar kan wandelen zeker belangrijk zijn! Hieronder nemen wij je mee in het onderwerp ‘afvallen’!

Wat is afvallen precies?

Afvallen wordt door ons vaak ‘afslanken’ genoemd. Dat heeft als reden dat afvallen te maken heeft met spier-, vet- en vochtverlies. Afslanken heeft meer te maken met vetverlies en dat hebben veel mensen als doel.

Afslanken = meer kilocalorieën gebruiken dan dat je inneemt

Minder kilocalorieën binnen krijgen lijkt makkelijk, maar dat is het niet. Je krijgt alleen kilocalorieën binnen via eten en drinken. Als je alles bij elkaar optelt, dan heb je een goede schatting van wat je binnen krijgt. Helaas kun je niet alles 100% precies uitrekenen. Wees daarom zo precies mogelijk met het optellen.

Zo beschrijven wij een voorbeeld in deze blog. Hier gaven mensen aan dat zij 1200 kilocalorieën aten, maar alsnog niet afvielen.

Hoe gebruik je dan kilocalorieën?

Kilocalorieën gebruik je voornamelijk door je organen, hersenen, sport, beweging en het verteren van voedsel. Deze onderdelen kun je ook bij elkaar optellen en dan heb je jouw gebruikte kilocalorieën. Het scheelt dat er wetenschappelijke formules zijn om je te helpen met schatten.

Hier heb je alleen hetzelfde probleem als bij het innemen van kilocalorieën: je weet niet 100% wat je gebruikt. Daarom is het wel goed om te weten waarom wandelen wel goed is voor je afslankdoel.

Afvallen door wandelen. Is dat mogelijk?

Ja, er is een mogelijkheid. Als jij ineens van 3.000 stappen per dag naar 10.000 stappen per dag gaat en hetzelfde eet…. dan werkt het! Hier vormt zich nog een probleem. Bij meer bewegen hebben wij als mens de neiging om meer te gaan eten. Dat komt, omdat je meer kilocalorieën gebruikt. Eet je qua maaltijden hetzelfde? Dan kan wandelen zeker meehelpen met afslanken!

Moet je wandelen of af te vallen?

Onze visie is dat je moet wandelen voor je gezondheid. Als je minimaal 7.000 stappen per dag haalt, dan verbeter je enorm je gezondheid. Een leuke bijkomstigheid is dat je meer kilocalorieën gebruikt en de kans verhoogt om af te slanken.

Ga meer richten op de juiste onderdelen en daarbij kunnen wij goed helpen. Niet voor niets helpen wij honderden mensen met hun afslankdoelen.

Wij bijten niet! Vraag vrijblijvend info aan.

  • Mijn gegevens:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.