Vegetarische burger is populair bij Loetje Delft!

loetje delft

Hoe gaaf is dat? Loetje Delft doet het gewoon even. Een plantaardige variant van een heerlijk stukje biefstukvlees! Zo kun je meer duurzaam eten en help je het milieu een stukje mee.

Loetje Delft doet het toch even!

Loetje is 40 jaar geleden opgericht als biljartcafé. Al snel werden de biefstukken van dit café beroemd. Niet veel later werden de biljarttafels ingeruild voor meer tafels waar hun biefstukjes konden worden geproefd.

Zij zijn nu volledig in het nieuws door hun nieuwe vegetarische biefstuk. Een stukje plantaardige en vezelige vleesvervanger van Redefine meat. Een stukje vleesvervanger waar zelfs de meeste vleeseters de kwijl van hun gezicht moeten wegvegen.

Hieronder een video van AT5:

Wat is de reden dat vlees geminderd moet worden?

In Nederland is vlees verantwoordelijk voor 40% van de broeikasgassen die vrijkomen bij de productie van het voedsel van de gemiddelde Nederlander. Daarbij heb je voor één kilo vlees zo’n vijf kilo aan voer nodig. Aangezien Nederlanders zo’n 76 kilogram vlees eten per jaar, kun je uitrekenen hoeveel voer en broeikasgassen dat zijn.

Vooral de concentratie van broeikasgassen op een kleiner oppervlakte is nadelig voor ons milieu. Niet te vergeten dat vervuilende uitstoot van vliegtuigen en auto’s ook meespelen.

Verminderen van vlees is dan de makkelijkste stap om vervuiling van ons milieu tegen te gaan.

Welke stappen kun jij met voedsel ondernemen voor ons milieu?

Wij staan niet voor een volledige omschakeling naar veganistisch. Deze omschakeling is te extreem. Wel vinden wij dat ‘flexitariër’ de meeste kans van slagen heeft. Af en toe vlees, maar vaker vleesvervangende producten: kaas, ei, soja, enzovoorts. Al zal een Nederlander al 50 – 75% verminderen van vlees, dan zul je zien dat de broeikasgassen al veel minder worden.

Vlees is verder een voedzaam product, maar het slachtproces moet wel ethisch gebeuren. Niet altijd worden dieren goed behandeld tijdens het slachtproces. Door de hoge vraag van vlees zal dit ook niet snel veranderen. Elke week slachtbedrijven controleren zit er ook niet in, waardoor de vraag naar vlees omlaag moet. Dat kan dus door minder vlees te eten.

Een volgende stap voor ons milieu kan zijn door meer zelf te verbouwen in je eigen tuin. Denk aan een groentetuintje. Of misschien zelfs fruitboompjes?

Nog een laatste tip: koop van boeren die in je omgeving wonen. Vooral boeren die werken met bio-dynamische landbouwtechnieken. Rekening houden en respect hebben met alle onderdelen van het leven, zoals: insecten, dieren en mensen.

Wil je meer duurzaam leren eten? Dat kan!

Ons team van voedingsexperts staan klaar om je te helpen met jouw voedingsdoelen. Dit kan op het gebied van duurzaamheid in combinatie met afslanken of fitter worden.

Wil je beginnen met veganistisch eten? Dat kan. Hiervoor moet je bepaalde richtlijnen volgen die ervoor zorgen dat je alles binnen krijgt wat je nodig hebt. Daar kunnen wij ook mee helpen!

Woon je in Apeldoorn en wil je begeleiding met sporten? Dit doen wij ook! Via onze personal trainingen werk je doelgericht!

Maak vrijblijvend een afspraak. Wij bijten niet!

  • Mijn gegevens:
Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.