[#6: Geleefd met zwaarlijvigheid]

[#6: Geleefd met zwaarlijvigheid] 1

Welkom bij een nieuw verhaal van “Geleefd met zwaarlijvigheid”!  Vandaag het verhaal van Esther Louwes! Zij vertelt haar kant over een gastric bypass en wat dat haar heeft gebracht!
Veel mensen noemen een operatie de makkelijke weg, maar dat is niet waar. Een operatie kan veel nadelige effecten hebben op de gezondheid of kwaliteit van leven. Het levert daarnaast ook wat op!

Ben jij al benieuwd naar Esther’s verhaal? Lees dan snel door!

[#6: Geleefd met zwaarlijvigheid] 2


Wie ben je, wat is je favoriete hobby en wat is je leeftijd? 

Mijn naam is Esther Louwes, 42 jaar en mijn favoriete hobby is sauna’s bezoeken.

Wat is volgens jou de reden waarom je zwaarder in lichaamsgewicht was?

Vanaf jongs af aan ben ik op dieet geweest. Mijn eerste dieet deed ik op mijn dertiende.  Ik viel af door zo weinig mogelijk te eten. Dit heb ik jarenlang volgehouden. Montignac, Atkins, Sonja Bakker, Paleo, Koolhydraatarm. Elk dieet heb ik geprobeerd, maar ik kon geen enkel dieet volhouden. Als ik dan weer gewoon ging eten dan ging ik los. Daarnaast had ik last van depressies en in deze periode kon ik niet goed voor mezelf zorgen, dus koos ik de makkelijkere dingen om te maken.

Welke slechte eet-/drinkgewoontes had je voornamelijk?

Van alles teveel.

Wat is voor jou de reden dat je ineens bent gaan afvallen? Wat dacht je dat het je zou brengen?

Ik ben niet ineens gaan afvallen. Ik ben er jaren mee bezig geweest.  Ik heb uiteindelijk voor een gastric bypass gekozen, omdat ik dacht dat het rust in mijn leven zou brengen. Al die diëten die niet hebben gewerkt hebben ervoor gezorgd dat ik de moed was verloren.
Voor mij was dit de enige oplossing nog. En wat zou het mij brengen? Mobiliteit en een beter gevoel over mijn zelfbeeld. Ik sport graag en het werkt ook tegen mijn depressies. En ik zit nou eenmaal lekkerder in mijn vel bij een kleinere maat.

Wat heb jij gedaan om de slechte eetgewoontes aan te pakken? Vooral op mentaal vlak?

Coaching, positieve affirmaties ( toegepast met de focus op wat wel goed gaat) en ik heb een paar ayahuasca-ceremonies gedaan.

Welke tegenslagen heb jij meegemaakt? Wat deed je eraan?

Iedereen heeft tegenslagen meegemaakt. Het heeft geen nut om dat in detail hier te vertellen.  Ik ben een positief ingesteld mens. Ik heb gewoon nooit opgegeven.

Wat vond de (sociale) omgeving van je obesitas-situatie en hoe reageerden zij erop?

Mijn omgeving vond mij prima zoals ik was. Ze zagen het niet meer. Ik was zelf degene die er last van had. Mijn omgeving reageerde angstig toen ik vertelde dat ik me liet opereren. Ze hebben me wel gesteund.

Wat kan jij meegeven aan mensen om vol te blijven houden? (denk hierbij aan apps, mentale gedachtes, keuzes, enzovoort)

Begin bij de wortels. Ga eerst aan je zelfbeeld werken en geef vooral niet op. Je moet doen waar jij je goed bij voelt.  En focus op alles wat goed gaat in je leven, Daar kom je verder mee dan te richten op al het negatieve.
Ben jij op zoek naar professionele hulp bij afslanken? Neem dan eens contact op voor een gratis intake!Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.