Freek Verbeet: “Ik was vroeger zelf ook obees…”

Freek Verbeet: "Ik was vroeger zelf ook obees..." 1

Zo’n vijftien jaar geleden was ik zelf 140 kilogram en weet ik hoe het is om veel overgewicht te hebben. In die tijd was goede begeleiding niet overal te krijgen. Je kreeg te horen dat je zwak was, omdat je een eetpatroon niet volhield. Nu zie ik hetzelfde gebeuren bij andere mensen die dit probleem ook ervaren. Hieronder neem ik je mee in mijn verhaal en wat het voor mij heeft gedaan!

De tijd van de diëtist

De eerste keuze was een diëtist, maar al die diëtisten pakten mij niet goed aan. Wanneer ik geen goed resultaat had, dan vonden ze dat ik maar beter mijn best had moeten doen. Dat is niet de manier om mensen te helpen met verandering.
Ik kreeg een eetpatroon gericht op het Voedingscentrum, maar het pakte de verkeerde punten aan. Een lijstje met goede etenswaren zegt niet of je afslankt of niet. Door deze verkeerde aanpak zag je mijn resultaten ook de verkeerde kant opgaan. Ik begon stiekem te eten, omdat niemand mij kon helpen…

De stiekeme eter

In mijn tijd met overgewicht loog ik tegen mijzelf en de mensen om mij heen. Een klein leugentje gebeurde snel. Een koekje vertelde ik, maar at ik de hele rol op. Dat werkt natuurlijk niet voor mijn doel! Ik voelde mij verloren, omdat niemand mij verder kon helpen. Dat werd frustratie, maar ook wat anders…

Een frustratie uit zich in een oplossing…

Het is vervelend als je als jonge man van 13 jaar niet de juiste vakkundige begeleiding krijgt. Hierdoor werd ik ook gefrustreerd, omdat niets bij mij werkte. Daarom ben ik zelf mijn eigen eetpatroon gaan maken op basis van eigen onderzoek en dat werkte. Ik hield dit vol, omdat ik het zelf had gemaakt. Dit eetpatroon lach ik nu om, maar het werkte wel!
Het eetpatroon was gericht op de energiebalans, namelijk kilocalorieën in en uit. Zelfs 17 jaar geleden werkte het en nu nog steeds!
Verder was ik ook sportief op die leeftijd, omdat ik Aikido en fitness deed. Was sport voor mij de oplossing destijds?

Sport was niet mijn oplossing

Bij een goed eetpatroon hoort ook sporten, maar daarvoor sportte ik ook al. Tien keer per week Aikido en fitness bij elkaar. Dat is een heleboel sporten, maar zelfs dan werd ik nog zwaarder. Dat was niet de oplossing.
Vele jaren verder kom je erachter dat voeding het grootste probleem is. Daar ben ik aan gaan werken en het werkte!
Door wilskracht, discipline en doorzettingsvermogen heb ik mijn doel na 1,5 jaar bereikt. Dat was 0,6 kilogram gemiddeld per week. Een fantastisch gemiddelde, maar in die tijd zelf vond ik het slecht. Die gedachtegang was mijn grootste fout ooit, omdat ik gericht was op goede resultaten. Tegenwoordig adviseer ik mensen om niet te veel te kijken naar gewichtsresultaten, maar naar resultaten in het proces. Denk aan: veranderingen in gedrag, veranderingen in beweging, enzovoorts.

Kopieer en plak dit verhaal niet: het is mijn verhaal

Het verhaal heeft geen copyright, maar mijn oplossing hoeft niet voor jou te werken.
Met dit verhaal wil ik je laten weten dat je veilig bent bij Body2Coach, omdat wij weten wat je gedeeltelijk doormaakt. Dit zegt niets over de kundigheid van een coach, maar betekent wel dat onze omgeving vrij is van vooroordelen.

Wil jij vakkundig geholpen worden door iemand in een veilige omgeving met daarbij de kennis die nodig is om je naar je einddoel te helpen? Plan dan nu een gratis intake in!
Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.