#169: COVID en obesitas

#169: COVID en obesitas 1

Audio

Spotify link:
https://link.tospotify.com/8TqqlSWGPbb 

Korte samenvatting

#169: De link tussen obesitas en ergere klachten van COVID-19 is redelijk duidelijk. De vooruitzichten als mensen op de IC belanden zijn gelijkwaardig. Maakt dat de huidige vaccinatiestrategie oneerlijk? Mensen met obesitas eerst?

Langere uitleg

De link tussen obesitas en COVID-19 wordt vaker gemaakt. Die link wordt ook vaker bevestigd door de wetenschap. De laaggradige ontstekingswaarden door een verhoogd buikvet/visceraal vet kan leiden tot diabetes type II, hart- en vaatziekten, enzovoorts. Hier ga ik in de podcast kort meer in op de ontstekingswaarden
De kans is groter om op de IC (intensive care) te belanden als je obesitas hebt. De vooruitzichten als je op de IC belandt is gelijkwaardig als iemand zonder overgewicht. Het is onze gezamenlijke missie om iedereen uit de IC te houden. Dat is maatschappelijk het beste wat wij kunnen doen. Daarom is de vaccinatiestrategie van de rijksoverheid begrijpelijk. Eerst de mensen met obesitas en dan de gezondere mensen.
Laten wij daarnaast eerlijk zijn dat leefstijl volhouden moeilijk is. Denk aan iets wat je zelf wil veranderen. Houd je dat nu al jaren vol of val je ook vaker terug? Niet iedereen heeft dezelfde capaciteiten. Dat maakt het lastig om met elkaar te vergelijken!

Stay safe 🙂
Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.