#164: Preek van Freek

#164: Preek van Freek 1

Audio

Spotify link:
https://link.tospotify.com/8TqqlSWGPbb 

Korte samenvatting

#164: Het coronavaccin eerst aan mensen met obesitas? Wij hebben hier een duidelijke mening over. Hoe zit die van jou? Ben jij het eens met onze mening of kijk jij er anders tegenaan?

Sinds kort zijn wij ook beschikbaar op Apple Podcast!

Langere uitleg

Een coronavaccin eerder voor mensen met obesitas? Wij vinden dit geen vreemde strategie, omdat mensen met obesitas meer kans hebben op een slechter verloop van het virus. Tegenwoordig is er gelukkig betere medicatie tegen de verschrikkelijke effecten van corona.
Moet je mensen verder gaan straffen met een mogelijk dodelijke afloop, omdat ze in het verleden een slechtere leefstijl hebben gehad? Nee, wij vinden van niet. Je wil mensen niet straffen vanwege een slechter verleden met leefstijl, maar een betere toekomst bieden door het vaccin in de vorm van hoop. Laten wij als maatschappij weer naar elkaar kijken alsof wij het met z’n allen moeten doen. Niet één doelgroep bekritiseren en stigmatiseren. Ook mensen met obesitas hebben gevoel en raken gedemotiveerd door een vooroordeel dat iedereen heeft. Laat juist motivatie nu net belangrijk zijn om gezond gedrag vol te houden.

Hieronder een wetenschappelijke bron dat aangeeft dat stigmatiseren een slechte invloed heeft op de doelgroep met obesitas.

Bron

  • Sikorksi, C., Luppa, M., Kaiser, M., Glaesmer, H., Schomerus, G., König, H.H. & Riedel-Heller, S.G. (2011) The stigma of obesity in the general public and its implications for public health – a systematic review. BMC Public Health

 
Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.