Hoe kun je in Nederland semaglutide regelen?

Hoe kun je in Nederland semaglutide regelen? 1

Sema… wat? Wil je alsnog weten wat voor positieve ontdekkingen er zijn gedaan als medicijn voor overgewicht? Lees dan dit artikel door. Een nieuw medicijn om sneller gevuld te zijn en wordt officieel gebruikt voor diabetici. Stel, je wil dit medicijn gebruiken. Hoe krijg je dit voor elkaar?

Hoe regel je medicijnen in Nederland?

Om medicijnen te krijgen moet je eerst langs de huisarts. Een huisarts bekijkt eerst kritisch jouw situatie. Wees ervan bewust dat niet iedereen zomaar elk medicijn krijgt. Normaal wordt Semaglutide gebruikt bij diabetes type II en ook mensen die vaak een BMI hoger hebben dan 35. Dat is vervelend als je bijvoorbeeld een BMI hebt van 30. Daar is gelukkig iets op gevonden. Als je een BMI van 30 hebt, dan moet je eerst proberen om drie maanden lang je bloedsuikerspiegel normaal te krijgen. Wanneer dit niet gebeurt, dan wordt Semaglutide als toevoeging gebruikt bij Metformine (insuline-vorm). Alleen, alsnog kun je in Nederland niet dit medicijn krijgen als je dit niet met je huisarts bespreekt.

Wordt het dan wel vergoed of is het goedgekeurd in Nederland?

Is Semaglutide goedgekeurd in Nederland?

Via een prik is Semaglutide goedgekeurd in Nederland. De vergoedingen voor een pilvorm is in april 2020 goedgekeurd. Met het merk Rybelsus wordt de orale (via de mond) vorm ingenomen.

Ontwikkelaar: Novo Nordisk

Eerst serieuze hulp

Je moet eerst serieuze hulp hebben gehad. Vaak bij een diëtist die je begeleidt met de juiste voeding. Het kan zijn dat je voor een tweede keer bij een diëtist komt. Pak dit met beide handen aan en probeer het zo goed mogelijk. Zonder medicatie is het altijd beter om iets op te lossen. Ergens begrijp je dat wanneer je bewust tegenwerkt tegen een behandeling, je ook geen goedkeuring krijgt voor het medicijn.

Let op!

Het lijkt nu alsof Semaglutide je grootste redding is. Hierbij moet je wel weten dat dit medicijn positieve bevindingen heeft, maar ook vrij jong is (sinds 2012). Het is in 2017 goedgekeurd in de Verenigde Staten en de Europese Unie. Het medicijn werd destijds ook alleen gebruikt voor zware diabeten met type II (overgewicht of ouderdom). Nu wordt het steeds meer gebruikt bij mensen met overgewicht. Alleen….

Leefstijl aanpassen is nodig!

Semaglutide moet wel met een aanpassing van je leefstijl gebeuren. Verwacht niet dat het medicijn alles oplost.

Wil jij eens weten wat wij voor je kunnen doen?

Vul dan ons formulier in en kom te weten hoe je jouw leefstijl aan kunt passen!

  • Mijn gegevens:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.