#162: Preek van Freek

#162: Preek van Freek 1

Audio


Spotify link:
https://link.tospotify.com/8TqqlSWGPbb 

Korte samenvatting

#162: Weet jij precies wat goede voedingsbegeleiding inhoudt? De manier van begeleiden verandert steeds. Tegenwoordig is tijdens corona voedingsbegeleiding niet meer hetzelfde als een aantal jaar terug. Wil je eens weten wat wij zien als goede voedingsbegeleiding?

Langere uitleg

Goede begeleiding met  voeding is meer dan alleen wat formulieren meegeven of een weekmenu. Een weekmenu is iets wat onze cliënten niet aan het werk zet. Overal zie je terug dat grondig werken leidt tot meer opslag in het geheugen. Hoe vaker je iets oefent, hoe beter je erin wordt. Meteen strooien met een weekmenu zorgt ervoor dat mensen niet zelfstandig aan de slag gaan.
Wat ik wel een toevoeging vind is dat een weekmenu na een aantal maanden wordt gegeven. Dan is een cliënt al wat meer bezig geweest met zijn eetpatroon en sterke ongewenste gewoontes. Je moet het meer zien als:

  1. Bewust worden van knelpunten
  2. Bewust worden van ongewenste (en onbewuste) gewoontes
  3. Samen ontdekken hoe de knelpunten ontstaan en samen verschillende aanpakken toepassen
  4. Variaties leren verzinnen aan de hand van tips en trucs
  5. Introduceren van andere variaties met producten vanuit de coach (adviezen)
  6. Herhalen van veel basisinformatie en terug naar de basis bij terugvalmomenten

Dit zijn slechts een aantal stappen in oplopende volgorde. Het bewust worden van je knelpunten en ongewenste gewoontes is de belangrijkste stap. De eerste stappen ben ik vooral als coach aan de slag en later soms ook adviserend.

Dit onderwerp wordt in onze OPEN PODCAST aanstaande dinsdag (2 februari) verder behandeld! Hier praat ik ook verder over online begeleiding!

 

 

 
Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.