Wat kost een personal trainer?

wat kost een personal trainer

Wat kost een personal trainer? Een goede vraag. Fijn dat je geïnteresseerd bent in een Personal Trainer! De prijzen voor een Personal Training verschilt per regio en en per bedrijf. Laten wij beginnen met wat onderdelen die belangrijk zijn voor de prijsbepaling!

Wat houdt je doel in?

De grootte van je doel bepaalt veel in de prijs van Personal Training. Zo heb je fitheids- of afvaldoelen die 10 weken nodig hebben, maar ook doelen die 6 tot 12 maanden nodig hebben. Meestal kun je met 12 weken Personal Training een goede start maken in je doel. Denk aan techniektraining voor krachtsport of gezonde eetgewoontes aanleren via aanpassingen in je eetgedrag.

Laten wij eerlijk zijn: (extreme) diëten zullen hebben gefaald en regelmatig sporten uit jezelf lukte niet. Daarom kiezen wij ervoor om minder extreme vormen van begeleiding aan te bieden.

Wil je snel en effectief aan de slag?

Je wordt sneller fit met 2 keer per week sporten dan met 1 keer per week sporten. Ook verander je beter je eetgewoontes als je regelmatig in de juiste richting wordt gecoacht.

Heb je de tijd? Dan is zelfs 1 keer per week trainen onder de begeleiding van een Personal Trainer al zeer effectief!

Hoe snel leer jij?

Iedereen leert op zijn eigen snelheid. Soms haalt iemand de eerste week al flinke resultaten. De ander heeft twee weken nodig om zich aan te passen. Dat bepaalt ook de totale kosten van een personal trainer.

Prijs per uur of een pakket?

Een Personal Trainer werkt via verschillende manieren:

  • Prijs per uur
  • Prijs voor een pakket met meerdere uren en begeleidingsvormen
  • Groepscoaching en/of training

De ‘prijs per uur’ vorm is het duurste. Deze wordt berekend, zodat de pakketten een totaalprijs hebben met een korting. Zo pluk jij de voordelen van zo’n totaalpakket!

Een pakketprijs is gekoppeld aan de hoeveelheid lessen of een tijdsperiode. Je kunt een abonnement hebben van 6 maanden of een strippenpakket met 30 lessen. In meeste gevallen werken Personal Trainers met abonnementen.

Als laatste vorm heb je groepstraining en/of -coaching. De Personal Training lessen deel je met andere sporters. Zo wordt de lesprijs goedkoper en heb je alsnog de voordelen van een Personal Trainer!

Wat kost een personal trainer?

Nu weet je wat er allemaal bij de prijs voor een Personal Trainer komt kijken. Daarom hebben wij een makkelijk formulier gemaakt waarin je een prijsopgave kunt aanvragen met jouw doelen. Het kost je maximaal 10 seconden om deze aanvraag in te vullen!

  • Mijn gegevens:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.