Hoe kan ik afvallen met een trage schildklier?

hoe kan ik afvallen met een trage schildklier

Veel cliënten met een trage schildklier hebben dezelfde vraag: “hoe kan ik afvallen met een trage schildklier?”. Het lijkt alsof niets werkt, maar toch wil je graag je afvaldoel bereiken. Wat nu als je resultaat kunt halen met deze 3 tips? Lees dan snel verder!

Tip #1: Verhoog je eiwitten per dag

Wist je dat eiwitten belangrijk zijn voor je lichaam? Het zijn bouwstoffen en herstellen lichamelijke weefsels. Daarnaast zitten ze lastig in elkaar, waardoor je lichaam veel energie in de vorm van kilocalorieën nodig heeft. Dit noem je ook wel het ‘Thermogenetisch effect’ van voeding. In totaal helpt het een klein beetje, maar alle kleine beetjes helpen. Dat effect hebben koolhydraten ook! Check vooral deze video als je meer wil weten over koolhydraten.

Eiwitten worden verschillende richtlijnen voor gegeven:

 • Onderhouden van je lichaam = minimaal 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag
 • Voor afvallen (onze richtlijn) = minimaal 1,0 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag

Hieronder een rekenvoorbeeld met de richtlijn voor afvallen:

 • 100 kilogram x 1 gram eiwit = 100 gram eiwit per dag

Deze afvalrichtlijn geldt tot ongeveer 90 kilogram lichaamsgewicht. Als iemand 130 kilogram weegt, dan is meer dan 100 gram eiwit per dag voldoende. Dat komt door de verhoudingen van vet en spieren.

Uit deze bronnen vind je veel eiwitten:

 • Mager zuivel (protein pudding, protein mousse, magere kwark, 0% Griekse yoghurt,
 • Soja(bonen)
 • Vlees(vervanger), vis, kip
Hier vind je 26 tips om af te vallen

#2: Pas je verwachtingen aan en vergelijk met niemand

Klinkt aantrekkelijk om te vergelijken met andere personen. Stop met het vergelijken van afvaldoelen. Uit onderzoek zie je bij drie personen allemaal verschillende reacties in resultaten bij diëten. Als je een trage schildklier hebt, dan krijg je medicatie. Deze medicatie is nodig om je TSH (schildklierhormoon) op normale waarden te krijgen. Met deze schildkliermedicatie is je afvaldoel weer een stap dichterbij!

Verwacht niet dat je medicatie al het werk overneemt. Stel je verwachtingen voor je doelen bij. Ga je voor één kilogram per week? Kies dan eens 0,5 kilogram per week. Kijk ook uit met gewichtsdoelen, omdat de weegschaal niet je emotie moet beïnvloeden. Raak je snel geïrriteerd of gefrustreerd door de weegschaal? Weeg dan een tijd niet en volg tip #3.

#3 Eet minder kilocalorieën dan je nu doet

Afvallen is wanneer je minder kilocalorieën eet dan dat je nodig hebt. Als je niet afvalt, dan eet je te veel kilocalorieën voor jouw unieke situatie. De meeste cliënten bij ons accepteren die stelling niet altijd. Dat verandert wanneer ze zien hoeveel zij onbewust doen in het leven. Denk aan: autorijden, fietsen en/of autorijden. Je doet veel automatisch! Zo werkt dit ook met eetgewoontes. Hoe moeilijk is het\ om van je favoriete snack af te blijven? Iedereen houdt van chocola ;-).

Antwoord op de vraag: "hoe kan ik afvallen met een trage schildklier?"

Het lijkt onmogelijk, maar je kunt afvallen met een trage schildklier. De eerste stappen zijn:

 1. Verhoog je eiwitten
 2. Pas je verwachtingen aan en vergelijk met niemand
 3. Eet minder kilocalorieën dan dat je nu doet

Dit zijn basisstappen om te beginnen aan jouw eigen afvaldoel! Afvallen blijft lastig en vooral het volhouden van de resultaten. Daar helpen wij honderden mensen mee. Wees vrij om eens een gratis kennismakingsgesprek aan te gaan voor online coaching of in Apeldoorn! Vul dan het onderstaande formulier in:

 • Mijn gegevens:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.