hoe val je af bij de buik

Hoe val je af bij de buik? Een vraag die regelmatig terugkomt bij nieuwe cliënten van ons. De gedachte is er nog steeds dat met buikspieroefeningen de buik ook dunner gaat worden. Is het echt zo makkelijk?

Wat betekent afvallen nu eigenlijk?

Afvallen is in de theorie makkelijk uit te leggen:

  • Je eet minder kilocalorieën dan dat je nodig hebt

Iedereen weet dat hij/zij minder moet eten, maar hoe doe je dat? Welke stappen moet je ondernemen om jouw afvaldoel en slankere buik te bereiken?

Drie basistips om mee aan de slag te gaan

Minder eten is moeilijker dan je denkt. Het is niet alleen je eetpatroon wat meespeelt, maar ook allemaal leefstijlonderdelen. Denk aan: slaapritme en het stressniveau dat je hebt. Daarom een aantal basistips om aan de slag te gaan met jouw afvaldoel:

  1. Slaap in een vast structuur
  2. Ontspan vaker tijdens en na je werk
  3. Stel jezelf de vraag: “ben ik gelukkig?”

Deze drie basistips zijn beter dan elk voedingsadvies. Je zult ongetwijfeld veel diëten hebben geprobeerd, maar niets werkt. Daarom is het tijd voor een andere aanpak.

Dé andere aanpak!

Veel adviezen richten zich op jouw eetpatroon. Bij ons leer je ook te kijken naar je eetpatroon, maar zie je vaker adviezen gebaseerd op psychologie. Eetgedrag is belangrijk. Wat ben jij voor type eter? Hoe reageer jij op situaties? Vragen die je terug hoort bij onze coachgesprekken.

Hoe vaak heb jij echt een goede coach gehad? Die jou uitlegt wat afvallen is en hoe alles in elkaar steekt? In veel gevallen is dat 0. Je hebt dan alleen geleerd om een eetpatroon van een begeleider te volgen.

Laat ons je helpen met jouw brandende vraag: “hoe val je af bij de buik?”.

Neem vrijblijvend contact op. Wij staan voor je klaar.

Begeleiding hebben wij in de vorm van: online begeleiding en fysieke begeleiding. Denk aan personal training of voedingsconsulten.

  • Mijn gegevens: