Hoe kan ik afvallen bij mijn buik?

hoe kan ik afvallen bij mijn buik

Hoe kan ik afvallen bij mijn buik? Dat is een bekende vraag over buikvet. Afvallen is moeilijk en daar hebben wij al honderden mensen mee mogen helpen. Wij leggen je uit hoe je aan de slag kunt gaan met afvallen.

Hoe val je af?

In de basis is afvallen goed te doen. Je moet minder kilocalorieën eten dan dat je nodig hebt en zo val je af. Dat is in theorie makkelijk, maar in de praktijk erg lastig.

Alles wat je eet en drinkt wordt gezien als de kilocalorieën in. De kilocalorieën die je gebruikt voor sport, onderhoud van je lichaam, beweging en vertering van eten zijn de kilocalorieën uit. Dit balans van ‘in’ en ‘uit’ wordt ook wel de energiebalans genoemd. Een balans die al miljoenen keren is onderzocht en bewezen.
Bijna niemand houdt een verandering in een eetpatroon vol. Dat maakt het afvallen zo lastig. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen steeds terugvallen in oude gewoontes. Iets veranderen heeft veel tijd en inzet nodig.
Laat staan dat er soms iets medisch aan de hand kan zijn dat je tegenhoudt om af te vallen.

hoe kan ik afvallen bij mijn buik?

Helaas is het niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Buikvet ontstaat snel bij mannen en bij vrouwen vooral bij de heupen en benen. Als een vrouw ouder wordt, dan zie je dat de vetopslag ook naar de buik toe gaat. Het buikvet wil je graag kwijt, maar je zult altijd een dieet moeten volgen die op alles nadruk legt. In veel gevallen zie je de buik langzaam wegtrekken zodra je afvalt. Dat is precies wat je zoekt, toch?!

Drie basistips voor afvallen

Om te beginnen met afvallen moet je het volgende proberen:

  1. Eet 2 tot 3 maaltijden iets minder. Bijvoorbeeld in plaats van drie boterhammen, nu twee boterhammen.
  2. Drink voldoende per dag. Dat komt uit op zo’n twee liter per dag.
  3. Verhoog je eiwitten per dag. Eet elke dag mager zuivel, ei, kip/vlees/vis/vegetarisch

Deze basistips zijn belangrijk om mee te starten. In veel gevallen zijn dit simpele aanpassingen die veel doen. Alleen, hoe ga je deze veranderingen volhouden voor meer dan zes weken? Moet je bijvoorbeeld ook erbij sporten? Of hoeft dat niet?

Helpt sporten bij afvallen?

Ja, sporten helpt erbij. Sporten doe je voor je gezondheid, maar het gebruikt ook kilocalorieën. Hoe meer kilocalorieën je gebruikt, hoe beter het helpt met het afvallen. Daarbij is de combinatie van krachtsport en hartslagtraining de beste combinatie!

Als laatste geef ik je nog een video mee, waarin je tips meekrijgt over buikvet verliezen of afvallen:

Ooit personal training geprobeerd?

Personal training is een persoonlijke aanpak die sporten, een eetpatroon op maat en andere leefstijlonderdelen combineert. Dit blijkt ook uit onderzoek de beste aanpak te zijn om af te vallen. Vooral professionele hulp met afvallen is vaak nodig, vanwege coaching. Niet voor niets zoek jij naar manieren hoe je buikvet kunt verminderen! Laat ons eens daarbij meekijken. Je zult verrast zijn met de aanpak die wij hierin bieden!

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan!

  • Mijn gegevens:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.