is afvallen moeilijk

Is afvallen moeilijk? Die vraag gaan wij voor jou beantwoorden. Je bent niet de enige die problemen heeft met het bereiken van een afvaldoel. Elke keer een nieuw dieet, maar terugvallen lijkt onvermijdelijk. Hoe kun je dit het beste aanpakken?

Hoe kun je afvallen?

Laten wij beginnen met het begrip ‘Afvallen‘. Je valt af als je:

  • minder eet dan dat je nodig hebt aan kilocalorieën

Dat lijkt makkelijk, maar het is niet leuk. Als je iets niet leuk vindt, dan doe je het minder snel. Afvallen is een tijdelijk doel, maar hoe ga je de resultaten vasthouden? Terugvallen in oude gewoontes is niet de bedoeling. Stel jezelf daarom de vraag:

  • Wat motiveert jou om af te vallen en deze resultaten vast te houden?

Iets wat jou langer motiveert dan één jaar noemen wij een motivatie-anker. Een jaar? Ja, een jaar of langer. Een leefstijlverandering heeft tijd nodig, maar het moet ook blijvend zijn. Wat is anders de reden dat je het wil bereiken?

Daarom nu drie tips om jouw leefstijlverandering alvast te beginnen:

#1 Verander niet alles tegelijkertijd

Het klinkt aantrekkelijk om alles tegelijk te veranderen. Stop daar mee. Begin klein door bijvoorbeeld één of twee maaltijden aan te passen. Hier vind je wat voorbeelden:

  • 4 boterhammen tijdens de lunch veranderen naar 3 boterhammen
  • Snacks na het avondeten veranderen voor magere vruchtenkwark

Zulke kleine veranderingen maken grote verschillen.

#2 Weeg even niet meer

Nu zul je denken: “Dat ga ik niet doen!”. Dat zeggen vaak mensen die controle willen houden over alles wat er in hun leven gebeurt. Probeer met afvallen niet alles te willen controleren. Die controle heb je niet. Dat is de reden dat je controle los moet laten en moet richten op de juiste zaken. In dit geval moet je wegen weglaten en richten op eetgedrag.

#3 Beweeg dagelijks meer stappen

De 10.000 stappen per dag hoef je niet te halen. Ga voor minimaal 7.000 stappen per dag, maar bouw dit op. Kijk maar hoe je dit opbouwt:

  • Je loopt nu dagelijks gemiddeld 3.000 stappen
  • Verander dit naar gemiddeld 5.000 stappen per dag voor vier weken
  • Na vier weken verhoog je naar gemiddeld 6.000 stappen per dag

Op deze manier verhoog je de stappen per dag. Meer bewegen is goed voor je gezondheid en afvaldoel.

Is dus afvallen moeilijk?

Zoals je merkt zijn de tips lastig. De tips richten niet eens veel op voeding. Merk je dat? Daarom is afvallen zo lastig. Als jij je rot voelt, dan eet je anders. Heb je wat te vieren? Dan speelt eten ook weer een rol. Tijd om anders te kijken naar je doelen, want afvallen blijft moeilijk.

Alle tips al geprobeerd? Probeer ons eens uit!

Twijfel je over hulp? Doe dat niet langer. Wij helpen je met onze jarenlange ervaring. Geen shakes en strenge diëten. Personal training, voedingsbegeleiding en/of coaching helpen jou verder. Je eet wat je lekker vindt en met de juiste richtlijnen. Neem vrijblijvend contact op via het onderstaande formulier:

  • Mijn gegevens:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.