Week 7: Emoties bij het eten

emotie-eten

Emoties tonen is menselijk. Een nadeel van emoties is dat ze meespelen bij eetkeuzes. Wanneer jij blij bent eet je meer, maar ook als je ontevreden bent. In deze week leer je eetmomenten door emoties herkennen! Vervolgens ga je samen met je coach aan de slag om hier een oplossing voor te vinden.

Bij welke emotie eet je het meest?

Je denkt nu vast dat negatieve emoties meer aanzet tot eten, maar is dat ook zo? Hieronder een uitlegvideo over dit onderwerp:

Dat had je niet verwacht, hé? Daarom is het belangrijk om jezelf te leren kennen met jouw emoties. Deze week wordt deze opdracht belangrijk:

Iedereen is anders!

Het kan zijn dat je soms vergeet te eten door drukte. Dat valt dus ook onder emotie-eten. Denk hierbij aan doelen waarbij je graag wil aankomen. Dan is regelmaat ook erg belangrijk!

Opdracht: ongewenste en onbewuste eetmomenten

Je gaat aan de slag met een opdracht, waarin je ongewenste en onbewuste eetmomenten gaat ontdekken. Download dit onderstaande formulier om aan de slag te gaan:

DOWNLOAD FORMULIER

Lees de opdracht goed door en bespreek dit met je coach! In sommige gevallen is het zelfs een dringend advies om met je coach erover te hebben. Bijvoorbeeld bij….

Je kunt niet stoppen met eten

Een gevoel dat je niet kunt stoppen met eten door emoties. Soms zelfs dat je vol zit en nog dooreet. Uiteindelijk krijg je buikpijn en een groot schuldgevoel. Vooral als je merkt dat dit elke week wel terugkomt. Trek dan zo spoedig mogelijk aan de bel bij jouw coach! Wij zijn er voor jou!

Of: je blijft vergeten te eten

Samen met je coach werk je naar je doel toe. Als je vergeet te eten, dan is dat ook een probleem voor je eindbestemming. Je coach staat voor je klaar om je te helpen met dit probleem. Samen sta je sterker!

Succes deze week!

TERUG NAAR BEGELEIDINGSSYSTEEM