Week 3: Beweging als extra hulp

Wandelen jpg

In de tweede week heb je samen met je coach ontdekt wat de energiebalans inhoudt. Wist je dat er vanuit de Nederlandse overheid een richtlijn is gesteld die mensen helpt om overgewicht te voorkomen en gezond te blijven? Om meer inzicht te krijgen in deze richtlijnen ga je deze week aan de slag met een opdracht over beweging

Waarom is bewegen belangrijk bij een gezondheidsdoel?

In de eerste week heb je bij de intakeformulieren het aantal stappen per dag doorgegeven. Is dit al veranderd? In de onderstaande video zal Jordy een toelichting geven over bewegen, het verschil tussen sporten en bewegen en waarom bewegen helpt bij onze gezondheid.

Nu weet je waarom beweging goed is. Maar hoe ga je dit nu toepassen in je eigen leefstijl? Je krijgt nu van een opdracht waarin je gaat ervaren wat extra beweging voor jou kan doen.

Wat heb je eraan als krachtsporter?

Wij krijgen regelmatig krachtsporters die ook bezig zijn met hun leefstijl veranderen. Zelfs bij krachtsport is beweging belangrijk voor de gezondheid en het herstel van het lichaam. Krachtsport lost niet alles op voor de gezondheid. Dat is de reden dat wij beweging adviseren voor onze krachtsporters!

Aan de slag met extra beweging?

Deze opdracht bestaat uit twee onderdelen deze zullen apart worden beschreven

1. Stappenteller downloaden

Bij deze opdracht gaan wij een stappenteller gebruiken om jouw dagelijkse beweging in beeld te krijgen gedurende een hele week.

2. Een extra wandeling in de week

Daarbij dagen wij je ook uit om een wandeling te maken: in het bos, in een parkje of in de buurt. Bij deze opdracht download je de wandel-app Runkeeper (Deze app is te vinden in de Android Play Store en de Apple App Store). Deze houdt bij hoe lang, snel en ver je hebt gelopen. Loop minimaal 30 minuten op een tempo waarbij je merkt dat je ademhaling lichtelijk wordt verzwaard zoals uitgelegd in de video over het verschil tussen sporten en beweging.

Hoe plan je een extra wandeling in?

Wij maken daarnaast een speciale video van het eetpatroon op maat uit te leggen. Deze video is gericht op jou en volledig persoonlijk. Deze ontvang je in deze week of heb je een week eerder ontvangen.

Hoe varieer je met eten?

Wij begrijpen dat niet voor iedereen het even makkelijk zal zijn om een wandeling van 30 minuten in te zetten. Drukke werktijden, kinderen, eten koken, boodschappen doen en nog vele andere taken kunnen makkelijk in de weg komen te staan van een extra wandeling.

Daarom is het erg belangrijk om de wandeling in te plannen. Pak je agenda en kijk goed naar je weekplanning. Waar is het mogelijk om 30 tot 45 minuten in te plannen? Zet dan daar een duidelijke notitie dat je gaat wandelen! Afspraak is afspraak. Plan deze afspraak met jezelf nu ook direct in, want dan staat de afspraak vast.

TERUG NAAR BEGELEIDINGSSYSTEEM