Week 2: uitleg eetpatroon en energiebalans

dietist met weekmenu

In de eerste week heb je samen met je coach ontdekt welke verbeteringen nodig zijn. Nu wordt het belangrijk om te weten wat afslanken of aankomen is. Waar is het eetpatroon op gericht? Wanneer val je af en wanneer niet?

Wat is afslanken of aankomen?

In deze video neemt Freek je mee in het verhaal over afslanken en aankomen. Beide zijn lastig, maar niet onmogelijk. De energiebalans is belangrijk, maar wat is dit? Is de energiebalans als enige het belangrijkste?

Nu weet je wat afslanken en aankomen is. Gebruik deze kennis om na te denken over het op maat gemaakt eetpatroon. Hierover krijg je deze week een mail van jouw eigen coach. Daarbij krijg je ook toegang tot onze FOOD-app.

Hoe werkt de FOOD-app?

De FOOD-app gebruiken wij voor een eetpatroon op maat. Zo weet jij welke richtlijnen je moet volgen en hoe je kunt variëren. De app is makkelijk om mee aan de slag te gaan. Hieronder zie je een video met daarin een uitleg over de FOOD-app.

Uitleg eetpatroon op maat

Wij maken daarnaast een speciale video van het eetpatroon op maat uit te leggen. Deze video is gericht op jou en volledig persoonlijk. Deze ontvang je in deze week of heb je een week eerder ontvangen.

Hoe varieer je met eten?

In de nabije toekomst leren wij je om te variëren met jouw eetpatroon. Eerst is het belangrijk om regelmaat aan te leren met eten/drinken.

TERUG NAAR BEGELEIDINGSSYSTEEM