Week 12: Hoe houd je vol?

Volhouden

In de afgelopen weken heb je een heleboel meegemaakt, ervaren en geleerd. De eerste twaalf weken zitten er bijna op. Dat betekent dat het tijd is om te kijken naar de toekomst, want uiteindelijk is het belangrijk dat je de nieuwe leefstijl ook op de langere termijn kunt volhouden.

Wat houdt gezond leven in?

Gezond leven is heel breed. Wij kijken voornamelijk naar leefstijl, gedragsverandering en eetgedrag. Binnen een gezonde leefstijl is voornamelijk gezond en gebalanceerd eten, sporten en bewegen erg belangrijk. In de afgelopen twaalf weken heb je een nieuwe leefstijl aangeleerd die hopelijk prettig aanvoelt. Nu is het belangrijk om te kijken hoe je een langere periode  jouw gezonde leefstijl kunt blijven volhouden. In de onderstaande video legt Jordy wat meer uit over volhouden en hoe je omgaat met hindernissen en blokkades.

Wat kan er bij jou voor zorgen dat je een terugslag of terugval kunt krijgen? Dat is best wel een lastige vraag waar niemand direct het antwoord op weet. Vandaar dat team Body2Coach een leuke opdracht voor jou heeft uitgewerkt.

Welk blokkades worden er bij jou gevormd door jouw omgeving?

Bij jou kunnen er blokkades ontstaan door jouw omgeving. Vrienden die over de vloer komen en je thuisbezorgd inschakelt voor het avondeten. Misschien wel iets op het werk wat je niet lekker zit? Zo heb je honderden situaties die meespelen. De onderstaande opdracht is gericht op het ontdekken van een aantal van deze situaties:

Bij de volgende opdracht ga jij voor jezelf drie veel voorkomende situaties opschrijven. Wat zijn blokkades die jou in de komende twaalf weken kunnen dwarsbomen die je liever zou voorkomen?

Opdracht: schrijf drie situaties/blokkades op die bij jou veel voorkomen!

Nu je drie punten hebt genoteerd heeft team Body2Coach nog een laatste video voor jou met uitleg over hoe gewoontes tot stand komen

TERUG NAAR BEGELEIDINGSSYSTEEM