Afvallen zonder dieet!

afvallen zonder dieet

Je kunt afvallen zonder dieet. Daarmee bedoelen wij dat je geen streng dieet moet gaan volgen. Het aanleren van gezonde gewoontes via leefstijladviezen werkt goed om doelgericht aan de slag te gaan. Hieronder leggen wij uit wat je kunt doen om af te vallen zonder streng dieet.

Hoe kun je afvallen zonder dieet?

Een dieet betekent letterlijk: ‘aangepast eetpatroon’. Je moet wel aanpassingen maken in je eetpatroon om af te vallen. Alleen, niet streng diëten. Een streng dieet herken je aan de volgende punten:

  1. Je mag bepaalde producten niet eten
  2. Geeft jou persoonlijk de schuld als je niet afvalt en niet het dieet
  3. Veel positieve recensies online heeft staan met fantastische resultaten in een korte tijd
  4. Geven overdreven positieve kenmerken aan een product

Zo kan deze lijst nog veel verder doorgaan, maar dit zijn de belangrijkste punten. Deze vier punten zijn ook niet waar, omdat producten zelf niets zeggen over afvallen. Daarom moeten wij je meenemen in de term ‘afvallen’ zelf:

Wat is afvallen?

Afvallen is in de theorie makkelijk. Je moet minder kilocalorieën binnenkrijgen dan dat je gebruikt. Dat wordt ook wel de energiebalans genoemd. In de praktijk blijkt afvallen toch een stuk moeilijker. Niet voor niets zoek je naar een nieuwe manier om af te vallen, toch? Daarom willen wij je wel wat tips meegeven om af te vallen

  • Verlaag twee tot drie maaltijden iets in de hoeveelheid kilocalorieën. Doe dat door een boterham minder te eten of een schepje muesli minder
  • Drink regelmatig. Houd de richtlijn van minimaal twee liter per dag aan.
  • Verhoog je eiwitten elke dag. Eet elke dag mager zuivel, vlees/vis/kip/vegetarisch of bijvoorbeeld gekookte/gebakken eieren

Dit zijn basistips die belangrijk zijn om af te vallen. Ondanks deze tips kun je het nog steeds erg lastig hebben. Op papier kunnen wij tips beschrijven, maar je moet het toch echt zelf gaan doen. Daarom zie je dat professionele coaching ook doelgericht werkt om met knelpunten om te gaan.

Ben je de weg kwijt met afvallen?

Wees niet getreurd! Wij zijn er om je te helpen met jouw afvaldoel. Dat is waar wij voor leven. Met onze coachgesprekken en/of persoonlijke trainingen zul jij een nieuwe versie van jezelf maken! Ben jij er klaar voor? Wij wel! Neem gerust vrijblijvend contact op via het onderstaande formulier.

Wij staan voor je klaar.

  • Mijn gegevens:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.