afvallen definitie

Afvallen definitie – Wat is afvallen? De uitleg is simpel in theorie, maar de uitvoering is moeilijk. Je weet wat je moet doen, maar elke keer val je terug in oude gewoontes. Dat is voor veel mensen een standaard uitkomst bij afvallen. Wil je hier graag aan werken? Geef ons drie minuten om uit te leggen wat afslanken is en wat je eraan kunt doen.

Afvallen is meer dan alleen eten en sporten

Je valt af als je minder kilocalorieën eet dan dat je nodig hebt, ongeacht of dit fastfood is of via een gezond eetpatroon

Om af te vallen heb je meer nodig dan sporten en voedingsadvies. Weet jij in welke tijd je het meeste aankomt? Dat is vooral in periodes waar je wordt afgeleid door andere privé- of werkomstandigheden. Een nieuwe baan, andere opleiding of je krijgt een baby! Allemaal situaties die meespelen met de wijze waarop je eet. Niet voor niets geven wij 26 tips om te af te vallen in onze blog! Een korte uitleg over het begrip ‘afvallen‘:

 • Je valt af als je minder kilocalorieën eet dan dat je nodig hebt, ongeacht of dit fastfood is of via een gezond eetpatroon
 • Je valt gezond af als je minder kilocalorieën eet dan dat je nodig hebt met een gezond eetpatroon

Jouw eetgewoontes worden beïnvloed door veel onderdelen in je leven. Als je dit niet weet, dan zit je met een probleem tijdens je afslankdoel. Je gaat je ergeren aan terugvalmomenten en je weet niet waar het vandaan komt. Een neutrale partij zoals wij zijn dan nodig om je gerust te stellen met de juiste informatie.

Wat is een oplossing voor zulke situaties?

Het beste is om te beginnen met meer bewegen, sporten en te werken aan je voedingspatroon. Vanuit deze onderdelen begin je een gezonde basis. Tijdens de veranderingen merk je dat er blokkades gaan ontstaan. Deze blokkades zijn oplossingen voor, maar moet je wel weten hoe je ze oplost. Een dieet leert je niet blokkades op te lossen, maar het verwacht dat je deze blokkades zelf al oplost. Weet je dat niet? Dan zit je met een probleem die leidt tot negatieve resultaten. Negatieve resultaten leiden weer tot minder motivatie.

Bij ons 12 weken traject leer je zulke blokkades op te lossen. Alleen afvallen is heel moeilijk. Meer dan 95% valt ook alleen succesvol af met een coach. Helaas houdt misschien 5% de resultaten vast zonder coach. Daarom adviseren wij ook onze cliënten na het behalen van hun doelen om één keer per twee tot vier maanden een coachgesprek in te plannen. Een coachgesprek houd je scherp en brengt je terug naar de basis.

Ons Transformatiepakket van 12 weken

Geen abonnement, maar een strippenkaart voor 12 weken. Hierin krijg je:

 • 12 weken lang 1x of 2x per week personal training
 • 3 coachgesprekken van 30 minuten
 • Eetpatroon op maat
 • Toegang tot onze uitgebreide apps
 • Trainingsadviezen op maat
 • Online begeleiding via Whatsapp of e-mail
 • Ontdekkingsreis van jezelf met leefstijl

Een pakket waarin je de maximale begeleiding krijgt bij jouw afslankdoel. Dit pakket is zelfs 25% goedkoper dan de reguliere abonnementen die wij aanbieden!

Bereik je veel met 12 weken?

Wij zijn er van overtuigd dat iedereen flinke resultaten haalt met ons transformatiepakket. Het ligt ook aan je beginsituatie. Wat weet je al van afslanken? Afvallen lukt niet? Hoe heb je eerder diëten gevolgd? Hoeveel weet je van eetgedrag af? Wanneer verwacht je tegenvallende resultaten?

Allemaal vragen die bepalen hoe ver je bent met je afslankdoel.

Maak vrijblijvend kennis! Vul dit formulier in.

 • Mijn gegevens:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.