#2: Ex-Obees aan het woord

Deze tweede editie van “ex-obees aan het woord” met Marjan Hovenkamp. Zij is nog steeds bezig om haar uiteindelijke doel te halen, maar ook van deze afvallers kun je leren!

Marjan Hovenkamp

Wie ben je, wat is je favoriete hobby en wat is je leeftijd?

Hallo, mijn naam is Marjan Hovenkamp. Mijn hobby is workshops volgen in bloemschikken en verder met mijn zoontje bakken, enzovoort.
Mijn leeftijd is 42 jaar.

 Wat is volgens jou de reden waarom je zwaarder in lichaamsgewicht was?

Wat volgens mij de reden bij mij is is dat ik denk dat het in de familie zit. Ook ben ik enorm grof gebouwd, maar snap ook wel dat het qua voeding ook niet goed zat nu.

 Welke slechte eet-/drinkgewoontes had je voornamelijk?

Ik ging twee per dag eten. Wat nu dus veel vaker is geworden en anders. Ik dronk cola, ik denk zo’n drie glazen per avond. Overdag dronk ik koffie.

Toevoeging vanuit Body2Coach: de hoeveelheid maaltijden op een dag heeft geen extra effect op de spijsvertering, maar kan wel werken om meer structuur te vormen.

 Wat is voor jou de reden dat je ineens bent gaan afvallen? Wat dacht je dat het je zou brengen?

Ik ben mijn vader verloren in november 2015. Mijn vader had ook ernstig overgewicht en hartproblemen. Hij is gestorven, omdat hij een aneurysma in zijn buik had van acht à negen centimeter die zeer uitgebreid was. Wij gingen na Nieuwegein, omdat men hier het niet meer aandurfde. Even voor de oproep is hij dan toch nog onverwachts overleden.
Ik ben hier enorm kapot van geweest en bovenop mijn hoogste gewicht die zomer nog eens acht kilogram erbij gekomen. Ik wil niet dood en mijn kindertjes  op zien groeien. Ik ben er natuurlijk nog steeds niet, maar ik hoop dat het een gelukkig gevoel met zich mee zou brengen.

Wat heb jij gedaan om de slechte eetgewoontes aan te pakken? Vooral op mentaal vlak?

Ik heb mijzelf onder begeleiding laten zetten bij een diëtiste. Diegene steunt mij enorm. Het eerste jaar ging ik om de twee weken naar haar heen, puur om mijzelf te beschermen tegen het terugvallen.

Welke tegenslagen heb jij meegemaakt? Wat deed je eraan?

Ik heb nu net een tegenslag gehad ik ben blijven stilstaan. Wat ik er aan ga doen is vechten, zodat dit niet nog eens gebeurt. Ik wil en zou die 50 kilo eraf krijgen.

Wat vond de (sociale) omgeving van je obesitas-situatie en hoe reageerden zij erop?

Ik wil niet dat mensen hier te diep op ingaan. Ik ben niet trots op hoe het was. Ze zeggen wel wat goed zeg en daarna gelijk: “hoe zwaar was je?”. Ik zeg dat dan niet.
Verder heb je ook nog een aantal mensen die je aanmoedigen om gewoon te eten. Dat wil zeggen: je oude gewoonte weer terug nemen. Ik negeer deze mensen en ontloop ze om mijn bloeddruk zo laag mogelijk te houden…

 Wat kan jij meegeven aan mensen om vol te blijven houden? (denk hierbij aan apps, mentale gedachtes, keuzes, enzovoort)

Wees eerlijk tegen jezelf en probeer door te vechten. Wij hebben nu één keer levenslang gekregen. Dat is waar mijn gedachtes bij blijven.

 

Begeleiding nodig?

Ben jij net zoals Marjan gemotiveerd, maar weet je niet wat je moet doen? Vraag dan eens een gratis intakegesprek aan bij Body2Coach. Marjan heeft het ook met behulp van een diëtiste gedaan en wij, van Body2Coach, weten dat begeleiding vaak de juiste manier is.

CONTACT

The following two tabs change content below.
Mijn hele leven bestaat uit het bestuderen van voedings- en bewegingspatronen. Dit is geen werk, maar mijn grootste passie die ik heb. Mijn favoriete bezigheid is bloggen om jou op de hoogte te houden van de ontwikkelingen!

Laatste berichten van Freek Verbeet (toon alles)

Mijn hele leven bestaat uit het bestuderen van voedings- en bewegingspatronen. Dit is geen werk, maar mijn grootste passie die ik heb. Mijn favoriete bezigheid is bloggen om jou op de hoogte te houden van de ontwikkelingen!

Reageer

*

captcha *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Indien u doorgaat deze website te bezoeken, gaat u akkoord met cookies meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de best mogelijke browse-ervaring te bieden. Als u deze website blijft gebruiken zonder uw cookie-instellingen te wijzigen of als u hieronder op "Accepteren" klikt, stemt u daarmee in. Indien u verder scrollt op de website dan stemt u toe in het gebruik van cookies. Het gebruik van cookies wordt toegelicht in onze privacyverklaring.

SLUITEN