#192: Supplementen zijn niet nodig

#192: Supplementen zijn niet nodig 1

Mocht je de Preek van Freek niet kennen: ik doe dit al bijna 4 jaar. Normaal in de vorm van een podcast, maar vandaag voor de variatie eens in tekst!
Bij deze preek worden allerlei onderwerpen besproken die vaak terugkomen in bijvoorbeeld de media. Vandaag wordt het een onderwerp dat je regelmatig leest: supplementen zijn niet nodig! Doe je stoelriem maar vast, voordat je gaat lezen!

Waarom bestaan supplementverkopers?

De intentie van de verkopers zijn goed. Ze willen mensen gezonder laten leven, maar dan moeten de klanten er wel grof voor betalen. Een groot deel die het vak ingaan, gaan niet voor het geld. Toch bestaat er alsnog een grote groep die supplementen verkopen als warme broodjes over de toonbank. Ze laten je denken dat supplementen echt nodig zijn. Dat is alleen niet zo. Supplementverkopers zijn er om geld te verdienen, omdat het makkelijk is. Een webshop online zetten en mensen betalen via iDeal. Hoe makkelijk is dat?

Supplementen zijn onnodig

supplementen zijn niet nodig

Ergens weet je dat supplementen onnodig zijn. Toch blijf je geloven in een overtuiging van een verkoper. Een verkoper toont jou “wetenschappelijk onderzoek” aan van een grote leverancier. De onderzoeken die ze aanhalen zijn altijd flauwekul. Vaak gebaseerd op dieren of eigen proeven die ze ontzettend slecht hebben gedaan. Niet alle wetenschappelijke onderzoeken zijn hetzelfde als kwaliteit. Dat is een vakgebied dat supplementverkopers NIET kennen. Daar kan ik goudeerlijk in zijn.

Vitaminetekorten zijn er zeker wel

Zeker weten dat er vitaminetekorten ontstaan. Denk aan vitamine D (zonlicht) in de winter. Als je regelmatig buitenkomt in de zomer, dan ontwikkel je niet meteen een flink tekort in de winter. Je kunt dit als supplement erbij nemen, maar het is niet altijd nodig.

Wanneer je een flink tekort hebt wat is vastgesteld door de huisarts, dan is het mogelijk om extra bij te nemen.

Kan het kwaad om vitamine D bij te nemen? Niet perse. Wel kost het je geld. Aan jou de keuze of je het dit waard vindt. Het lost bijvoorbeeld geen problemen op met een winterdip.

Daarnaast beschrijven supplementverkopers altijd een richtlijn van hun eigen bedrijf of leverancier. Die rekenen ontzettend hoge dagelijkse hoeveelheden. Zo lijkt het altijd alsof je tekorten hebt. Wees daar voorzichtig in! Dit zie je veel met vitamine B12 gebeuren.

Let op: heb je een ijzertekort (mineraal) dat is vastgesteld? Dan is dit een medische uitzondering. Je krijgt supplementen via de huisarts.

Laat je helpen door echte professionals

Geloof mij maar wanneer ik zeg dat er veel betere vakmensen rondlopen dan supplementverkopers. Mensen die jou echt een gezond leven toewensen zonder levenslange abonnementen op supplementen. Supplementen zijn niet nodig! Laat je helpen door de juiste mensen.

Leren omgaan met normale voeding?

Wil jij eens anders leren kijken naar eten? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Body2Coach!

  • Mijn gegevens:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.